Барометр Мы работаем на снижение услуг ЖКХ в Южноукраинске, – Виктор Пароконный

Мы работаем на снижение услуг ЖКХ в Южноукраинске, – Виктор Пароконный

Просмотров: 38
8 Грудня 2015, 09:44

Градоначальник Южноукраинска Виктор Пароконный на страницах газеты «Контакт» поделился перспективами города в сфере жилищно-коммунальных услуг.

Приводим текст, опубликованный на языке оригинала.

Зима мало-помалу вступає в свої права. Благополучно перезимувати – головне, чим переймаються сьогодні всі. Стан готовності міста до зими – перше, з чого почав новообраний мер Южноукраїнська, заступивши на пост. Передусім, його турбували техніка та обслуговуючий її персонал, відточеність до автоматизму механізму реагування на виклики негоди. У пересічних громадян нині – інший клопіт. У небідному в цілому Южноукраїнську багато хто з мешканців ледь-ледь зводить кінці з кінцями. Суттєва підмога – субсидії.

Та в силу різних причин не всі можуть скористатися державною допомогою. Люди вже збилися з ліку: скільки разів, коли і наскільки дорожчали цього року житлово-комунальні послуги, електроенергія, зв’язок, кабельне телебачення тощо. Тарифне питання постало в повний зріст з початком опалювального сезону, адже частка тепла в загальній сумі платежів чи не найвагоміша. Небагато хто в Южноукраїнську помітив і зовсім ніхто поки що не відчув впливу другого етапу підвищення тарифів на послуги, які надає населенню КП ЖЕО.

З 1.12.15 р. послуга з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій ( по-простому – квартирна плата) дорожчає на 13, 1 відсотка, а послуга з вивезення та захоронення побутових відходів – на 10,6 процента порівняно з чинними тарифами. А їх ввели в дію з 1 травня поточного року.

З огляду на злободенність теми, редакція газети “Контакт” звернулася за коментарем до міського голови.

Вікторе Кириловичу, Ви дали протокольне доручення розпочати підготовку заходів на засідання нового складу виконавчого комітету міської ради в частині зниження тарифного навантаження на послуги, які надає КП ЖЕО, в чому його особливість?

Моя і моїх однодумців позиція є незмінною. Ми працюємо на зниження собівартості житлово-комунальних послуг. Ця робота, крок за кроком, буде знижувати тарифи, робити їх економічно і техніко-технологічно обгрунтованими.

В частині послуг тепло-водопостачання та водовідведення це більш тривалий процес, з огляду на запущеність цього господарства – з причин періодичного арешту рахунків КП ТВКГ від постачальника вказаних послуг ВП ЮУ АЕС та встановлення цих тарифів в Києві (НКРЕ КП).

Разом з тим, 2 грудня цього року пройшла вже друга упродовж останніх тижнів зустріч з представниками компанії «Прогрес ХХІ». Її мета – розпочати роботи із модернізації наших теплових розподільчих пунктів (ТРП), яку не проводили щонайменше останніх 30 років. Наступними стануть роботи із встановлення будинкових лічильників обліку спожитої води і теплової енергії та системної диспетчеризації цих важливих послуг.

Під ці роботи готуються відповідні розрахунки та пояснення. Після обрання постійних депутатських комісій міської ради, що відбудеться 11 грудня, обґрунтування будуть передані на їх розгляд для прийняття нових локальних програм фінансового забезпечення вказаної модернізації на мережах і ТРП міста.

Тільки по воді питній, гарячій та водовідведенню ми щорічно втрачаємо понад 15 мільйонів гривень. А ще є резерви ощадливого споживання теплової енергії, що разом, безумовно, призведе до зниження тарифів на ці послуги.

Що раніше не дозволяло виконувати ці роботи?

З цього питання останніми роками я декілька разів виступав на сторінках «Котакта» та в інших ЗМІ. Ще в 2003-2004 роках ці роботи було започатковано, але потім їх зупинили. З 2013 року є початково потрібні рішення, як міської ради, так і її виконавчого комітету, я їх тоді і ініціювував, працюючи в КП ТВКГ, але програмне фінансування не виділялось.

Наразі ми повертаємось до цієї теми. Для порівняння, АЕС за останні десятиліття модернізувалась багато разів. На відміну від основної діяльності, мережі і ТРП – за їх приналежності атомній електростанції – лишались на рівні комплектації 60-70 років минулого століття. Такими ми їх і отримали в 2002 році, ось і маємо що розповідати.

Ми пояснюємо керівництву АЕС і передаємо найближчими днями наші пропозиції з цієї болючої для міста теми в ДП НАЕК «Енергоатом». Розраховуємо, що там нас почують, адже в інших «атомних містах» таких проблем немає. А ми, не зі своєї вини, маємо постійно зростаючий борг перед АЕС. Сьогодні він вже наближається до 80 мільйонів гривень.

Такий борг не дає можливості КП ТВКГ піднятись «з колін» і врешті-решт розпочати роботи з проведення модернізації мереж і обладнання, реалізації планових реконструктивних робіт та порадувати наших мешканців новою, більш високою якістю послуг і зниженням їх ціни.

Ми бачили, як змістовно і високофахово доповідав генеральний директор ЮУ АЕС Лісніченко В.А. на нещодавно проведених слуханнях стосовно робіт по продовженню ресурсу енергоблока АЕС №2. Думається, що й наші аргументи по виправленню помилок проектного і виконавського характеру, допущених ще при будівництві об’єктів ПВКХ ЮУ АЕС, будуть сприйняті, і ми врешті-решт доповімо про це нашій громаді.

Адже на шляху до реалізації ідеї гідності, свободи і майбутнього – вікового прагнення Українського народу, ми маємо Європейську концепцію – Стратегію сталого розвитку «Україна-2020». В ній є мета, це впровадження європейських стандартів життя, є вектори, дорожня карта та першочергові пріоритети реалізації Стратегії, де надані завдання по всьому державному устрою країни. Для енергетичного сектора в ній теж прописано певні вимоги.

Стосовно територіальних громад в ній зокрема вказано: «… вони самостійно вирішуватимуть питання місцевого значення і нестимуть відповідальність за розвиток всієї країни». Сподіваюсь, нас почують саме так, як визначено ставлення до людей в названій вище Концепції. Всі процеси йдуть саме до гідного життя людей.

А в чому полягає компетенція місцевого самоврядування, аби знижувати тарифи. Ми розуміємо, що це питання не вирішується по країні в цілому і все ж таки Ви обіцяли це робити, що скажете?

Це так. Наступні тарифи, які встановлює не Київ, а наш виконавчий комітет та чому сприяють відповідні рішення міської ради, то це наша квартирна плата. Приклад. Виконком 15 квітня прийняв рішення підняти тарифи на послуги для всіх груп споживачів послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які надає КП ЖЕО (№74) і з вивезня та захоронення побутових відходів (№75). Згідно із Законом, їх відмінити в ближчі місяці не вдасться.

Але є більш ефективний спосіб. 11 грудня на другій сесії сьомого скликання будуть обрані секретар міської ради, заступники міського голови, керуючий справами та обрано новий склад виконавчого комітету міської ради. Через термін чинної процедури, на перші засідання новообраного виконкому будуть передані матеріали для затвердження конкретних рішень проектного зниження собівартості вказаних вище послуг.

Це нові проектні рішення, впровадження яких роками штучно гальмувались. Ми вже мали пілотне впровадження по роздільному поводженню з побутовими відходами і в 2005 році стали переможцем Всеукраїнського конкурсу в цій номінації та отримали грамоту і «Бронзову сову», як відзнаку вагомості цього проекту.

За перемогу у Всеукраїнському конкурсі кращих практик в галузі житлово-комунального господарства.

Наразі ми маємо всі можливості розпочати впровадження нової технології. Вона має вже третє патентне визнання та підтримку експертного середовища. А головне, вона знижує тариф цієї послуги відразу на 60-70%. Далі йдуть інші нові впровадження, що разом дозволить суттєво знизити і тариф квартирної плати.

Южноукраїнськ, 2004-2005 роки: проект, який загубили на 10 років.

Ми ще повернемось до цієї теми. Технологія, яку ми пропонуємо, це суттєво вдосконалений проект, який ще у 2005 році отримав вказану грамоту та підтримку мешканців місця його впровадження.

Всі рішення теми зниження тарифів будуть знаходити своє потрібне висвітлення на сторінках газети, на сайті міста, ми будемо спілкуватись в будь-який доступний спосіб і доведемо всі особливості цього простого і ефективного способу протидії неспинному росту тарифів на житлово-комунальні послуги.

Впровадження нових рішень, інновацій, модернізація та реконструкції – це єдиний спосіб знижувати ціну та підвищувати якість важливих житлово-комунальних послуг, і благо в тому, що ми маємо потрібні рішення для себе і можемо ними поділитись з іншими містами.

Київ, грудень 2015 року: йде збір підписів під петицією на підтримку роздільного збору відходів.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]