Барометр СБУ затримала колишнього охоронця російської катівні, яка працювала під час окупації Херсона

СБУ затримала колишнього охоронця російської катівні, яка працювала під час окупації Херсона

Просмотров: 397
13 Січня 2023, 17:21

Служба безпеки викрила працівника місцевого виправного закладу з Херсона, який під час окупації міста працював на окупантів.

Про це повідомляє СБУ.

Чоловіку запропонували «посаду» у лавах створеної агресором «виправної колонії». Зловмисник погодився на пропозицію та добровільно написав заяву на вступ до окупаційного органу.

Там його призначили до складу підрозділу охорони режимного об’єкту Росії, до якого окупанти незаконно заарештували репресованих місцевих мешканців. Зазначається, що більшість постраждалих – учасники руху опору.

«У застінках окупанти катували українських громадян і намагалися «вибити» з них згоду на співпрацю з ворогом», – уточнили в прес-службі.

Встановлено, що колаборант допомагав агресору охороняти «камери» та «периметр» російської катівні.

Під час визволення Херсона зловмисник вирішив втекти в Одесі, де намагався уникнути правосуддя, але його вирахували та затримали українські спецслужби.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру в частині 7 статті 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]