Барометр Посол розповів, на якому етапі перебуває будівництво заводу “Байрактарів” в Україні

Посол розповів, на якому етапі перебуває будівництво заводу “Байрактарів” в Україні

Просмотров: 314
13 Січня 2023, 15:51

Турецька оборонна компанія Baykar мала б завершити будівництво свого виробничого заводу в Україні протягом двох років, проте війна, розв’язана Росією, внесла свої корективи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на посла України у Туреччині Василя Боднара в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Точно завод буде побудований і точно роботи не заморожені”, – сказав він.

Боднар зазначив, що близько місяця тому Верховна рада ратифікувала угоду з Туреччиною, завдяки якій з’явилась можливість налагодити виробництво безпілотників “Байрактар” в Україні. Тепер угоду має ратифікувати турецька сторона, а потім потрібно обмінятися ратифікаційними документами, щоб угода набула чинності.

“З боку компанії Baykar Makina вже створено підприємство, куплено землю, готуються комунікації, зроблено проєкт і заводу, і центру з проведення досліджень та навчання”, – сказав він.

При цьому посол зазначив, що війна, на жаль, внесла корективи у початкові плани щодо заводу. Так, поки що темпи, заплановані на підготовку проєктної документації, отримання ліцензій, ратифікацію угоди, зберігаються навіть з урахуванням триваючих бойових дій.

“Зрозуміло, що це оборонно-промисловий об’єкт, є загроза того, що він може бути підданий ракетному удару. І це було сказано країною-агресоркою. За попередніми розрахунками, до двох років завод мав би бути побудований і перші безпілотники мали б зійти з конвеєрів”, – додав Боднар.

Нагадаємо, у компанії показали макети майбутнього центру з виробництва та розробки дронів в Україні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]