Барометр В Луганській області окупанти знищили інфраструктуру декількох міст, а Попасна та Білогорівка «перестали існувати»

В Луганській області окупанти знищили інфраструктуру декількох міст, а Попасна та Білогорівка «перестали існувати»

Просмотров: 159
12 Січня 2023, 19:41

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що за більш ніж 4 місяці важких боїв окупанти фактично знищили населенні пункти Білогорівка, Попасна і по лінії від Кремінної: Кремінна, Рубіжне, Золоте, Гірське, Лисичанськ.

Про це повідомляє “Українська правда”.

– Там 4,5 місяці проходила активна фаза бойових дій. Там деякі населенні пункти як Білогорівка, і вона не одна, і місто Попасна взагалі перестали існувати. Внаслідок постійних бойових дій, обстрілів у нас щоденно були тисячі прильотів: від мінометів до авіабомб. Там розбита вся критична інфраструктура. Повністю зруйнована структура водопостачання. Якраз Попаснянський водоканал і вся його інфраструктура знаходилися біля Білогорівки. Вся система водопостачання, насоси, компресори, очисні споруди – все знищено.

– Підстанції електричні – знищені. Кремінська сучасна дороговартісна підстанція, одна з кращих в Європі – знищена. Вона була здатна витримати навантаження цілої області. Все, що стосується каналізації і газопостачання – стратегічно все знищено. Окупанти намагалися щось там ремонтувати, але це більше було для відеокартинки. Після підключення газу почали підриватися будинки, тому що просто пошкоджена інфраструктура, – розповів Гайдай.

За його словами, у сільській місцевості за рахунок автономії інфраструктури проблем менше. Проте існують складності із заготівлею дров. Їх не вистачає і в пошуках деревини є багато випадків підриву на мінах.

– Що стосується води – в містах великих всюди води немає. Вони навіть розконсервували свердловини, але коли були потужні бої, дуже багато людей загинули. Їх довгий час ніхто не забирав. Це було літо, 32-34 градуси спеки. Ці всі трупні речовини потрапили в землю і люди, які пили ту воду, почали хворіти, – сказав Гайдай.

Голова ОВА додав, що жорстокі бої наразі точаться в напрямку Сватово-Кремінна і другий напрямок – територія населеного пункту Білогорівка.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]