Барометр Україна повернула тіла 54 загиблих у Оленівці, ДНК-експертиза продовжується, – Мінреінтеграції

Україна повернула тіла 54 загиблих у Оленівці, ДНК-експертиза продовжується, – Мінреінтеграції

Просмотров: 153
12 Січня 2023, 18:39

Внаслідок складних переговорів та за посередництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста Україна повернула тіла 54 загиблих військових внаслідок вибуху в Оленівці. Наразі тіла ідентифікують.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції окупованих територій.

«Їхня ідентифікація – одне з питань, яке обговорювалося на засіданні Координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими під час зустрічі з рідними військовослужбовців. Сім’ї хвилює, як швидко завершиться процес ідентифікації. Зараз все ще продовжується ДНК-експертиза, яка в цьому випадку потребує багато часу», – йдеться у повідомленні.

Мінреінтеграції цитує представника Офісу Уповноваженого із зниклих безвісти Івана Ангеліна, який прокоментував тривалість ДНК-експертиз.

«Повернувши тіла загиблих героїв, ми передаємо їх на судово-медичну експертизу до профільних установ. Далі слідчий повідомляє інформацію про загиблих безпосередньо родичів. Тривала тривалість ДНК-експертизи пов’язана з розслідуванням інших аспектів злочину в Оленівці».

Як відомо, у ніч проти 29 липня стався вибух у бараку в колонії в Оленівці, де окупанти утримували українських військовополонених. Внаслідок вибуху загинули понад 50 українських воїнів, близько 100 отримали поранення.

Росіяни звинувачують ЗСУ у нібито ударі по колонії. Проте низка доказів свідчить, що у бараку стався внутрішній вибух . Також ЗМІ повідомляли, що за даними супутників, обстріл колонії не було, проте був вибух. Ніхто з працівників колонії, бойовиків «ДНР» або російських військових, які здійснювали охорону приміщення, не постраждав. До вибуху, за даними української розвідки, причетні ПВК “Вагнер” та її власник пригожин .

Нагадаємо, як Лубинець розповів, що представники Червоного Хреста не прибули до української делегації на кордон із тимчасово окупованою територією. Делегація України збиралася провести візит до концтабору в Оленівці, де перебувають українські військовополонені.

У грудні 2022 року повідомлялося, що в Оленівці окупанти продовжують утримувати 150 українців , і серед них не лише військові.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]