Барометр Трьох працівників виправної колонії на Миколаївщині підозрюють у колабораціонізмі — прокуратура

Трьох працівників виправної колонії на Миколаївщині підозрюють у колабораціонізмі — прокуратура

Просмотров: 106
12 Січня 2023, 12:25

Трьом працівникам державної установи “Снігурівська виправна колонія № 5” заочно повідомили про підозру в колабораційній діяльності. За даними слідчих, підозрювані обіймали псевдопосади у незаконно створеному окупаційному правоохоронному органі.

Про це повідомила пресслужба Миколаївської обласної прокуратури.

За даними слідства, у червні 2022 року підозрювані, перебуваючи на окупованій території у місті Снігурівка, добровільно погодились обійняти псевдопосади у незаконному створеному росіянами “Херсонському слідчому ізолятору Управління служби виконання покарань в Херсонській області”.

“Працюючи у незаконно створеному правоохоронному органі вони активно підтримували збройну агресію РФ проти України та виконували вказівки окупантів”, — повідомили в прокуратурі.

Підозрюваним інкримінують “Колабораційну діяльність”. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади, або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років з конфіскацією майна, або без такої.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]