Барометр Шахраї ошукали мешканку Вознесенська на 96 тисяч гривень

Шахраї ошукали мешканку Вознесенська на 96 тисяч гривень

Просмотров: 288
11 Січня 2023, 15:08

До чергової частини відділення поліції № 2 Вознесенського районного управління надійшло звернення від 48-річної жінки про те, шо невідомі особи привласнили її грошові кошти в сумі 96 тисяч гривень.

Про це повідомляє Вознесенське районне управління поліції.

Зі слів потерпілої, у одній із соціальних мереж вона знайшла оголошення про можливість отримання міжнародної грошової допомоги. Для цього заявниця перейшла за посиланням та вказала всі свої персональні дані, у тому числі конфіденційну інформацію. Після чого грошові кошти з банківської карти жінки в сумі 96 тисяч гривень зникли.

За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Санкція статті передбачає позбавлення волі до восьми років.

Поліція вкотре закликає громадян бути пильними та обережними під час спілкування із незнайомими людьми. Не надавайте незнайомцям свої особисті дані або реквізити рахунку. Не поспішайте проводити будь-які операції за вказівками співрозмовників.

Але якщо все ж таки шахраї отримали доступ до ваших карток, потрібно негайно – у вас буде приблизно 10-15 хвилин, зайти в свій мобільний додаток та заблокувати всі картки. Також одразу повідомте працівників банку про такий випадок, через чат чи «гарячу лінію» банку, в цілях безпеки банк заблокує ваш аккаунт. А ось потім можна йти в найближче відділення банку і перевипустити свої картки та замінити паролі.

Для більш швидкого реагування громадяни можуть безпосередньо звернутись до Вознесенського районного управління поліції за телефоном: 066-912-50-27, 102.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]