Барометр Стає сірою зоною: яке військове значення має Кінбурнська коса

Стає сірою зоною: яке військове значення має Кінбурнська коса

Просмотров: 280
10 Січня 2023, 23:43

Навколо Кінбурнської коси на Миколаївщині тривають запеклі бої. Встановлення контролю за косою відкрило б для ЗСУ значні можливості на Півдні України.

Стає сірою зоною: яке військове значення має Кінбурнська коса

Про це 24 каналу  розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко. За інформацією ОК “Південь”, поки жодна зі сторін не має абсолютного контролю над Кінбурнською косою та островами.

У ЗСУ зазначили, що зараз там проходить лінія фронту та точаться бої. За словами Коваленка, з того, як саме у ОК “Південь” описують ситуацію навколо цих територій, можна зробити певні висновки.

“Можна сказати, що Кінбурнська коса поступово стає “сірою зоною”. Те, що об’єкт із такою великою площею став “сірою зоною” – це унікальний випадок”, – сказав військовий оглядач.

Як зазначив Коваленко, якби Збройні Сили України перебували на Кінбурнській косі, то їм було б дуже важко її утримувати. Адже з воєнної точки зору це дуже складна ділянка.

  • По-перше, там дуже ускладнена логістика.
  • По-друге, було б важко проводити оборонні дії без ретельної підготовки лінії оборони.

З іншого боку, за словами військово-політичного оглядача групи “Інформаційний опір”, ця територія могла б стати плацдармом для подальших дій ЗСУ на Півдні.

“Кінбурнська коса могла б дати можливість створення операційної зони на лівобережній Херсонщині, яка досягала б до 20 кілометрів углиб Херсонщини та охоплювала Голу Пристань, Олешки, Нову Каховку та інші населені пункти”, – сказав Коваленко.

Він додав, що з цього погляду Кінбурнська коса є ідеальним варіантом, який дозволяє ЗСУ розпочати в цій операційній зоні активну діяльність.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]