Барометр ЗСУ атакували майже 20 районів зосередження живої сили окупантів, – Генштаб

ЗСУ атакували майже 20 районів зосередження живої сили окупантів, – Генштаб

Просмотров: 183
10 Січня 2023, 19:23

Збройні сили України атакували 19 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника.

ЗСУ атакували майже 20 районів зосередження живої сили окупантів, - Генштаб

Про це повідомляється у  зведенні  Генерального штабу ЗСУ.

Російські окупанти продовжують вести повномасштабну збройну агресію проти нашої держави. Для підтримки настання та поповнення втрат у живій силі противник продовжує здійснювати заходи щодо мобілізації.

Ворог не припиняє завдавати ракетних та авіаційних ударів, здійснювати артилерійські обстріли з критичної інфраструктури та житла цивільного населення на території України, тим самим порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Протягом доби противник завдав 2 ракетних ударів і здійснив 7 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, у тому числі з цивільної інфраструктури Донецької та Херсонської областей. Загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України. Противник продовжує проводити обстріли позицій наших військ та цивільних об’єктів вздовж усієї лінії зіткнення.

На Сіверському напрямку  обстрілів з мінометів та ствольної артилерії зазнали райони населених пунктів Сіньківка Чернігівської області та Покровка Сумської області.

На Слобожанському напрямку  противник здійснив обстріл позицій наших військ у районах 13 населених пунктів, зокрема: Соснівка, Зелене, Вовчанськ, Домашнє, Червоне Перше та Дворічна Харківської області.

На Куп’янському напрямку  ворог здійснив обстріл з танків та всього спектру артилерії в районах населених пунктів Ольшана, Орлянка, Кислівка Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку  обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Макіївка, Невське, Червонопопівка Луганської області та Терни, Серебрянка Донецької області.

На Бахмутському напрямку  противник здійснив обстріл з танків та артилерії різних типів позицій наших військ у районах населених пунктів Білогорівка, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Дружба, Парасковіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку  ворог здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Авдіївка, Веселе, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку  противник здійснив обстріл з танків і всього спектру артилерії позицій Сил оборони України в районах населених пунктів Времівка, Велика Новосілка, Вугледар Донецької області.

У Запорізькому напрямку  ворог здійснив обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії позицій наших військ та цивільної інфраструктури в районах 18 населених пунктів, зокрема: Вільне Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Залізничне, Гуляйполе, Степове, Щербаки, Білогір’я Запорізької області.

На Херсонському напрямку  противник не припиняє обстрілів населених пунктів уздовж правого берега річки Дніпро. Від артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура 12 населених пунктів, зокрема: Антонівка, Веселе, Дудчани, Мілове та Золота Балка Херсонської області та Херсон, які постраждали серед мирних жителів.

Противник продовжує зазнавати втрат. За наявною інформацією, лікарні у місті Бердянськ Запорізької області переповнені пораненими, тому російські окупаційні війська за останній тиждень облаштували ще 3 військові шпиталі.

Авіація Сил оборони України протягом поточної доби завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника, а також 4 удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу зазнали вогневої поразки двох пунктів управління, дві позиції ракетних військ та артилерії та 5 районів зосередження живої сили та військової техніки російських загарбників.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]