Барометр На Харківщині затримали зрадника, який допомагав окупантам вивозити українське зерно до росії

На Харківщині затримали зрадника, який допомагав окупантам вивозити українське зерно до росії

Просмотров: 232
10 Січня 2023, 17:00

Служба безпеки викрила ще одного підсобника ворога у звільнених районах Харківської області, чоловік сприяв крадіжці українського продовольства.

Про це повідомляє СБУ.

Затриманим виявився колишній головний інженер Куп’янського комбінату хлібопродуктів, який під час захоплення регіону підтримав російських загарбників.

Щоб підтвердити свою відданість країні-агресору, він насильно відібрав у головного бухгалтера продовольчого підприємства відомчі печатки, штампи, статутні документи та особисті справи працівників. Потім передав їх представникам місцевої окупаційної адміністрації.

За це він був призначений головою створеного окупантами державного підприємства «Продовольчі ресурси» в Куп’янську. На цій «посаді» він виконував завдання кремля щодо примусового вивезення українського зерна з території регіону до росії.

Для цього уклав «договір» з іншим окупаційним органом – «Куп’янська залізниця», який постачав вагони для транспортування пшениці.

Встановлено, що оптові партії вкраденого зерна мали відвантажувати на зернові термінали однієї з російських компаній у Ростові-на-Дону.

Після деокупації міста зловмисник намагався ховатися від правосуддя, проте його розкрили співробітники українських спецслужб.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України (допомога державі-агресору). Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]