Барометр Світлини комети C/2022 E3, яка пролетить повз землю вперше за 50 тисяч років

Світлини комети C/2022 E3, яка пролетить повз землю вперше за 50 тисяч років

Просмотров: 278
9 Січня 2023, 16:54

Науковці прогнозують, що в січні-лютому 2023 року комету C/2022 E3 (ZFT) можна буде побачити неозброєним оком на нічному небі.

Про це повідомляє Space.com.

Комету виявили в березні 2022 року науковці Каліфорнії. Вона пролітатиме повз Землю вперше за 50 тисяч років. З моменту її відкриття астрономи та астрофотографи вже зробили дивовижні світлини.

Джон Чумак сфотографував комету зі штату Огайо США. Він пише, що вона “сяяла, виразно помітно було і її хвіст, і так звану “зелену кому”.

Фотограф також додав, що “на цьому зображенні видно кілька “слабких галактик”, коли комета рухалася через Велику Ведмедицю”.

Кріс Шур зі штату Арізона, сфотографував зображення комети C/2022 E3 ZTF, написав, що світлина є “дійсно глибокою півторагодинною експозицією комети, яка дуже добре показує кольори і розмір хвоста”.

Цей знімок комети зробив Ерік Тішлер зі штату Огайо.

Я зняв її за допомогою віддаленого телескопа, використовуючи пристрій Takahashi FSQ-106 в Іспанії, – пояснив він.

Доктор Камаль Джаббур пише, що фото комети “зроблено за допомогою телескопа Stellina в обсерваторії Rooster Inn в Помпеї, штат Нью-Йорк, 6 січня 2023 року”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]