Барометр «Ми всі маємо бути готові»: Шмигаль попередив про можливе відключення світла через похолодання та ворожі атаки

«Ми всі маємо бути готові»: Шмигаль попередив про можливе відключення світла через похолодання та ворожі атаки

Просмотров: 485
6 Січня 2023, 15:24

Українці мають бут готовими до поновлення аварійних відключень світла, оскільки зараз зросло навантаження на енергосистему через похолодання, а росіяни можуть знову завдати ракетних ударів по цивільній та енергетичній інфраструктурі.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«росія продовжує завдавати ударів по нашій енергетиці. Впродовж 5 днів нового року ворог здійснив дві атаки дронами, внаслідок чого пошкоджень зазнали об’єкти генерації та магістральних мереж. Також продовжувались обстріли енергетики на Сході та Півдні», – зазначив Шмигаль.

При цьому він звернув увагу, що тепла погода та святкові дні сприяли зниженню споживання, що дозволило нам протягом новорічних свят не застосовувати відключення.

Проте вже вчора, 5 січня споживання зросло. Тому в центральному та східному регіонах, а також в Одесі, Львові, Дніпрі були запроваджені графіки планових відключень.

Він нагадав, що від сьогодні очікується суттєве похолодання. Відповідно, зросте споживання та дефіцит в енергосистемі збільшиться.

«Крім цього, ворог готовий завдати чергового ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі. Тому ми всі маємо бути готові до поновлення аварійних відключень», – попередив Шмигаль.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]