Барометр У ДСНС розробили інтерактивну мапу з вибухонебезпечними територіями 

У ДСНС розробили інтерактивну мапу з вибухонебезпечними територіями 

Просмотров: 395
6 Січня 2023, 12:27

Для українців створили інтерактивну мапу для вивчення безпечних розмінованих маршрутів. Сервіс доступний на сайті ДСНС, а також як застосунок для смартфона.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ДСНС.

На карті відображаються як розміновані локації України, так і місцевість, де можуть бути вибухонебезпечні предмети. Інформація для сервісу надає ДСНС, а похибка може становити 30-100 метрів.

– Рекомендуємо використовувати інформацію з інтерактивної картки під час відвідин місць, де велися бойові дії. Користуйтеся спершу нею, а не навігаторами чи власною впевненістю у тому, що пощастить, – додали у службі. 

Сервіс доступний за посиланням. Можна також завантажити додаток тут.

На карті можна помітити помаранчеві зони це місця, де велися бойові дії і ворог міг залишити вибухонебезпечні предмети. Якщо наблизити потрібну локацію, то конкретні точки будуть позначені колами жовтого чи червоного кольору. Жовтий колір говорить про непідтверджену небезпечну зону, а червоний – про підтверджену небезпеку на цій місцевості.

Варто зазначити, що у разі виявлення вибухонебезпечного чи підозрілого предмета в жодному разі не можна до нього наближатися та чіпати. Потрібно відійти на безпечну зону, позначити небезпечну зону, попередити про локацію інших та зателефонувати до поліції чи ДСНС. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]