Барометр Чому в Южноукраїнську вимикають світло: відповідає Акуленко

Чому в Южноукраїнську вимикають світло: відповідає Акуленко

Просмотров: 7482
5 Січня 2023, 14:09

Ситуацію щодо відключення електроенергії в Южноукраїнську прокоментував Олександр Акуленко – секретар міської ради, що тимчасово виконує обов’язки міського голови.

Чи будуть мешканці міста енергетиків й надалі обмежені у споживанні електроенергії, Очільник громади також повідомив, як минула новорічна ніч.

– Олександре Анатолійовичу, до Вас, як до першої особи міста, надходить вся інформація. Розкажіть, як минула новорічна ніч в нашій громаді?

– Ніяких надзвичайних подій на території Южноукраїнської МТГ з 31 грудня по 3 січня не сталося. Комендантська година пройшла відносно спокійно. Звичайно були поодинокі випадки порушень, але без дебошів. Дехто забув, що у нас воєнний стан, і комендантська година не змінювалася: вона як була, так і залишається з 00:00 до 05:00.

– Усі помітили, що напередодні свята місто стало більше освітлюватися. Чому так?

– Стосовно цього питання 29 грудня відбулася нарада. Ми провели моніторинг за певний проміжок часу. Кожного дня громаді надаються ліміти, ми почали в них входити завдяки економії. Коли стало зрозуміло, що зменшення лімітів не відбувається, тоді й увімкнули внутрішньобудинкове та вуличне освітлення. Але продовжуємо режим економії. Наприклад, вуличні ліхтарі «ромашки» у середмісті не вмикаємо, бо на них стоїть старе обладнання, яке потребує багато електроенергії. Загальна кількість споживання вуличного освітлення 72 кВт, з них 30 кВт – це МЕЗ, тобто майже половина. Там розташовано 80 ліхтарів, не всі з них енергозберігаючі.

– У новорічну ніч, а також першого й другого січня, стабілізаційних відключень не було. Як надалі?

– Ми намагаємося відійти від стабілізаційних відключень, щоб люди були в квартирах зі світлом. Давайте подивимося на те, що у нас місто специфічне: якщо в будинках немає світла, окрім того, що не видно, ми ще й не можемо приготувати їсти. Це один з основних аспектів. Для врегулювання та підвищення лімітів мною підписані та направлені листи в «Миколаївобленерго», голові обласної військової адміністрації, а також підготовлений відповідний лист до міністра енергетики України. Ми розуміємо, що є пошкодження в загальній енергетичній системі, але все ж Южноукраїнськ – місто енергетиків. Не мають енергетики бути без світла! Але наразі ми, поки що, у загальній системі енергетики України, тому й відбуваються ці стабілізаційні відключення.

– Хто встановлює ліміти для нашого міста: ПЕС чи «Миколаївобленерго»?

– Ліміти надає диспетчерський центр південного регіону, який розташований в Одесі. Ми, на жаль, вплинути на них не можемо. Раніше, за стабільної роботи всієї енергосистеми, Южноукраїнськ використовував від 11,5 МВт до 13 МВт, це якщо все місто світиться. Зараз ми намагаємося отримати ліміт 9-10 МВт. Цього має вистачити на потреби міста в межах розумного використання електроенергії.

– Пане Олександре, а як Ви зустрічали Новий рік?

– Як і всі южноукраїнці, вдома у сімейному колі.

Джерело: ЮжкаNews.City.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]