Барометр Екологічно, економно і практично: у штаті Нью-Йорк тепер можна компостувати людські тіла

Екологічно, економно і практично: у штаті Нью-Йорк тепер можна компостувати людські тіла

Просмотров: 455
3 Січня 2023, 16:56

Відтепер офіційно у штаті Нью-Йорк узаконили компостування людських тіл після смерті.

Про це повідомляє BBC.

Що означає так зване «компостування»?  Це значить, що замість поховання у труні під землею, або кремації, доступна й інша альтернатива – перетворення мертвого тіла на органічний речовину – грунт.

Процедура компостування передбачає швидке розкладання тіла у спеціальному контейнері протягом кількох тижнів.

Так, померлого поміщають у спеціальну закриту посудину разом з деревною стружкою, люцерною чи соломою. Протягом місяця тіло розкладається під впливом мікробів. Його також нагрівають, аби знищити шкідливі мікроорганізми.

Після завершення цієї процедури – замість мертвого тіла родичі отримують грунт, який потім можуть використати для того, аби посадити на ньому рослини, дерева тощо.

Чому компостування краще за кремацію чи поховання у труні? На думку прихильників біологічного розкладання тіла, воно є більш екологічним, економічно ефективнішим та практичнішим способом «утилізації».

По-перше, компостування дає змогу заощадити значну кількість вуглецю, використану для кремації, та природні ресурси, які використовуються для поховання у труні.

По-друге, це більш практично, оскільки кількість місць на кладовищі обмежена.

По-третє, кремація або поховання у труні є екологічно шкідливими через викиди вуглекислого газу, який спричиняє підвищення глобальної температури та руйнування озонового шару.

За свідченням компанії Recompose, яка надає послугу компостування, таке «задоволення» коштує приблизно 7000 доларів США, що є доволі великою сумою, але не набагато більшою за традиційні види поховання

Однак не всі погоджуються з перевагами «компостування». Американські священики вважають новий метод поховання неповагою до померлої людини і виступають категорично проти цієї новації.

Нагадаємо, що подібний вид «поховання» раніше узаконили і в інших американських штатах. Серед них: Вашингтон, Колорадо, Орегон, Вермонт і Каліфорнія. Також органічне розкладання тіла дозволено в Швеції та Великій Британії.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]