Барометр Британія виділить 2,3 млрд фунтів допомоги Україні

Британія виділить 2,3 млрд фунтів допомоги Україні

Просмотров: 529
29 Грудня 2022, 17:22

Великобританія виділить 2,3 млрд фунтів стерлінгів (2,7 млрд доларів) на підтримку України наступного року.

Про це заявив міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес, повідомляє The Guardian.

“Ще 2,3 млрд фунтів стерлінгів надамо підтримку наступного року, і ми переконаємося, що мають системи озброєння, які їм потрібні, і Сполучене Королівство допоможе їм купити їх в інших країнах світу”, – сказав він.

Уоллес зазначив, що Британія надасть Україні системи озброєння, сумісні із радянськими зразками.. За його словами, нещодавно Британія надала тисячі зенітних ракет, щоб ЗСУ могли збивати безпілотники.

“Водночас, за словами міністра, Британія надає свої знання та досвід для забезпечення кращої координації протиповітряної оборони на землі”, – сказав міністр.

Він також зазначив, що паралельно Британія робить все можливе, щоб Україна могла перемогти на землі, щоб вона могла відтіснити російські сили.

“Я звернув увагу на вчорашні коментарі Гордона Брауна, що дуже важливо, щоб ми вказали і нагадали світові, що ми бачимо, як росія порушує міжнародне право, систематично бере участь у військових злочинах, зґвалтуваннях тощо, і не можна ігнорувати, що ми всі повинні протистояти цьому та переконатися, що росія розуміє, що якщо вона не припинить те, що робить зараз, це матиме довгострокові наслідки”, – заявив Воллес.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]