Барометр Литовська ПЦ засуджує війну проти Україні та заявила про намір відокремитися від московського патріархату

Литовська ПЦ засуджує війну проти Україні та заявила про намір відокремитися від московського патріархату

Просмотров: 300
28 Грудня 2022, 14:26

Православна церква Литви засуджує війну в Україні, яку розв’язала росія, і хоче відокремитись від Московського патріархату.

Про це йдеться в заяві ЛПЦ.

Литовська православна церква провела загальні збори у вівторок, 27 грудня. Під час наради священнослужителі засудили війну проти України на всіх рівнях, а також висловили антивоєнну позицію свого предстоятеля – митрополита Віленського та Литовського Інокентія.

Крім того, у ЛПЦ заявили, що мають намір прискорити процес відокремлення від московського патріархату та здобути більшу незалежність від рпц.

При цьому в заяві зазначається, що зв’язок з московським патріархатом «є виключно канонічним і аж ніяк не перешкоджає церковній самостійності».

Раніше митрополит Інокентій звернувся до Синоду рпц із клопотанням про надання Литовській православній архієпископії статусу самоврядної церкви.

Нагадаємо, КСУ визнав конституційним закон, згідно з яким упц мп має вказати належність до росії. Проте, в упц мп вважають, що немає законних підстав для зміни назви, незважаючи на рішення КСУ.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]