Барометр Україна припинила дію угоди про авіасполучення з Білоруссю

Україна припинила дію угоди про авіасполучення з Білоруссю

Просмотров: 252
27 Грудня 2022, 08:38

Україна припинила дію угоди про авіасполучення з Білоруссю. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №1438 від 23 грудня.

– Кабінет міністрів постановляє: припинити дію угоди між Урядом України та Урядом Республіки Білорусь про повітряне сполучення, вчиненої в м. Мінську 17 липня 1995 року, – зазначається у рішенні уряду.

Міністерству закордонних справ доручено повідомити про припинення дії зазначеного документу уряд Республіки Білорусь та міжнародну організацію цивільної авіаці(ICAO).

Стаття 2 згаданої угоди надавала можливість призначеним на відповідні лінії авіакомпаніям України та Білорусі здійснювати проліт через територію держав без посадок; право здійснювати посадки з некомерційними цілями. Крім цього призначена на лінію з Білорусією авіакомпанія могла відкривати представництва у Білорусі.

На практиці авіасполучення між Україною та Білорусією припинено ще до повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави. Рішення про припинення авіасполучення з Білорусією було ухвалено у травні 2021 року після примусового повернення до Мінська літака, на борту якого був журналіста Роман Протасевич.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]