Барометр У Миколаєві депутатів міськради від «Партії Шарія» та «ОПЗЖ» закликали відмовитися від мандату

У Миколаєві депутатів міськради від «Партії Шарія» та «ОПЗЖ» закликали відмовитися від мандату

Просмотров: 480
26 Грудня 2022, 16:18

Депутат Миколаївської міськради від партії «Пропозиція» Андрій Янтар подав депутатське звернення, в якому закликав достроково припинити повноваження депутатів Миколаївської міської ради VIII скликання, які висувалися та були обрані від заборонених політичних партій.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Публікуємо текст звернення:

«В умовах, коли фашистська росія здійснює геноцид українського народу – не час для ігор у толерантність до ворогів, у тому числі й до внутрішніх.

Заборона діяльності 12 антиукраїнських політичних партій – перший крок на шляху очищення України від внутрішніх ворогів.

Постановами Верховного Суду від 06.09.2022 та 15.09.2022 набули законної сили рішення Восьмого апеляційного суду у справах № П/857/1/22 та № П/857/8/22 про заборону діяльності антиукраїнських політичних партій «Партія Шарія» та «Опозиційна платформа – За життя».

У справах від 15.09.2022 № П/857/8/22 зазначається таке:

«…члени «ОПЗЖ» за мовчазною згодою Партії схвалюють та сприяють діям держави-агресора, які спрямовані на порушення суверенітету та територіальної цілісності України, підрив безпеки держави; незаконне захоплення державної влади, пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової чи релігійної ворожнечі, що є порушенням Конституції України, Закону України «Про політичні партії в Україні», а також інших законів України…»

«…Як показала історія, агресивне несприйняття Української держави, заперечення її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності, та й взагалі всього українського, яке донедавна озвучувалося, пропагувалося в медійному просторі, в тому числі й в Україні, переросло врешті-решт у повномасштабну війну…»

«…заяви керівників партії та осіб, яких вона висунула кандидатами на виборах, можна беззастережно приписати до партії в цілому, оскільки висловлювання таких осіб з політичних питань можна приписувати партії, яку вони представляють, якщо партія своїм публічним рішенням одразу від цього не відмежовується і не використала щодо них дисциплінарні заходи…»

У своєму зверненні я навів цитати з матеріалів судової справи, з яких випливає, що антиукраїнська діяльність політичної партії не може бути відокремлена від діяльності чи бездіяльності окремого члена партії, а тим паче депутата.

Політична партія це співтовариство громадян-однодумців, прихильників певної загальнонаціональної програми, вчинки та публічні висловлювання яких і дають розуміння, в чому полягає діяльність політичної партії, що ними утворилася, і на які реальні цілі вона спрямована.

Метою політичної партії є отримання та здійснення політичної влади, а її представники в органах державної влади та місцевого самоврядування, у тому числі й депутати, – інструмент партії, за допомогою якого здійснюються певні дії.

В українському законодавстві поки що не існує механізму автоматичного припинення депутатських повноважень разом із забороною політичних партій, від яких кандидати висувалися та були обрані депутатами. Така норма унеможливила б дії тих політиків-колабораціоністів, які протягом усієї своєї діяльності сповідують проросійську позицію та поділяють фашистську ідеологію «російського світу». Але, сподіваюся, це питання часу.

Український народ ніколи не простить фашистській росії десятки тисяч загиблих українців та зруйнованих людських доль. Окрема роль у цих злочинах належить проросійським політичним партіям «ОПЗЖ» та «Партії Шарія», які діяли в Україні проти власного народу на користь держави-агресора.

Звертаюся до депутатів Миколаївської міської ради VIII скликання, обраних від заборонених проросійських політичних партій «ОПЗЖ» та «Партії Шарія», особливо до тих депутатів, кого, можливо, мучать докори совісті щодо їх членства у цих партіях та закликаю скласти депутатські повноваження за власним бажанням шляхом подання відповідних заяв», – закликав Андрій Янтар.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]