Барометр Керівництво ПУ АЕС блокує сесії, проте Южноукраїнська міськрада ухвалила бюджет

Керівництво ПУ АЕС блокує сесії, проте Южноукраїнська міськрада ухвалила бюджет

Просмотров: 10980
23 Грудня 2022, 19:42

В четвер, 22 грудня 2022 року відбулося засідання 34-ї сесії Южноукраїнської міської ради.

Про це повідомляє офіційний сайт Южноукраїнської міської ради.

Незважаючи на лист виконуючого обов’язки  міського голови Южноукраїнська Олександра Акуленко до генерального директора ПУ АЕС про забезпечення явки депутатів працівників підприємства, Ігор Полович проігнорував заклик органу місцевого самоврядування.

Як виявилося, переважна кількість депутатів раптово захворіла. При чому всі в один день. Хто давав команду «лежати хворіти» зрозуміло.

В роботі сесії взяли участь 19 депутатів Южноукраїнської міської ради. Кворум складає 18 депутатів.

Але, головне, що міська рада затвердила бюджет територіальної громади на 2023 рік.

Загальний фонд міського бюджету складає 702 мільйонів гривень, проте з цієї суми вилучать з реверсну дотацію у 165 млн 345 тис. грн. Таким чином на потреби громади залишиться 536 млн 877 тис. грн.

З цієї суми на захищені статті піде – 421 млн 360 тис. грн. Заробітня платні вчителям 316 млн. Як повідомила пані Гончарова, наразі міський бюджет не отримав освітню субвенцію від держави, тому власним ресурсом має забезпечити додатково 65-70 млн грн.

Видатків на міські Програми та резервний фонд передбачено 101 мільйон гривень. З них, понад 27 мільйонів гривень – на направлення, виконавці яких є комунальні підприємства. Власне, на поточний ремонт об’єктів благоустрою планують витратити майже двадцять мільйонів, однак це лише половина суми від заявленої потреби.

На соціальні Програми спрямують 12 мільйонів гривень, проте цих грошей не вистачить, щоб надати матеріальну допомогу через підвищення тарифів та забезпечити інвалідів побутовою технікою. Також не передбачено коштів на придбання житла для учасників АТО, ООС.

Медичні заклади в наступному році мають отримати з бюджету фінансову підтримку понад 16 мільйонів гривень. У цю суму входить оплата за енергоносії, одноразова матеріальна допомога новим лікарям тощо.

На придбання нежитлової будівлі колишнього “Промінвестбанку” в бюджеті 2023 зарезервовано 15 мільйонів. На капітальні ремонти заплановано 10 мільйонів. Ці гроші підуть на те, щоб закінчити роботу на об’єктах нинішнього року, зокрема, капремонт зовнішніх мереж опалення й ТРП, реконструкцію вулиці Дружби Народів.

На виконання депутатських повноважень та повноважень старост у новому бюджеті не закладено коштів. Зазвичай на кожного обранця громади виділяється по 100 тисяч гривень на рік.

Інші питання порядку денного, що були затверджені на 34-й сесії міської ради та залишилися не розглянутими, будуть розглянуті на продовженні пленарного засідання у вівторок, 28 грудня.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]