Барометр «Вас видно, вас знають…», – голова Южноукраїнського суду Олександр Савін про колаборантів

«Вас видно, вас знають…», – голова Южноукраїнського суду Олександр Савін про колаборантів

Просмотров: 9410
22 Грудня 2022, 13:30

Голова Южноукраїнського міського суду Олександр Іванович Савін провів прес-конференцію, на якій дав вичерпні та однозначні відповіді про діяльність колаборантів в місті енергетиків та які наслідки на них чекають.

Олександр Савін

Про це йдеться у відео прес-конференції.

Олександр Савін наголосив, що деякі особи досі виправдовують і не визнають  збройну агресію росії проти України і подають це, як внутрішній громадянський конфлікт, забуваючи, що Україна є незалежною державою зі своєю конституцією.

– «Нажаль на підприємствах всіх форм власності міста Южноукраїнська працює дуже багато осіб, які прославляють «руській мір», вірять в нього і займаються протиправними діями, які кваліфікуються колаборацією. Наше місто не виключення. Та ще й ці особи займають високі посади. Ось що турбує. Де підлеглих дуже багато. Десь вони там щось провадять, десь про щось говорять.

Я звертаюсь до всіх тих, хто мене сьогодні чує, щоб вони почули і зрозуміли. Вас видно, вас знають і хтось буде нести відповідальність. А відповідальність карається обмеженням волі до 5 років, а також позбавленням волі до 5 років. А частина 3 передбачає, якщо це ще й організована група, яка має між собою зв’язки, направлені на колабораційну діяльність та ще й займаються цим посадові особи – 8 років без конфіскації майна або з конфіскацією.

Впевнений у тому, що розумні люди повинні схаменутися і зробити для себе дуже великі висновки з приводу цього. Це злочин тяжкий, який передбачає законодавство. Це тяжкий злочин! Особи, які вчиняють такий злочин, та ще й в період війни, автоматично скоюють тяжкий злочин. За це потрібно задуматись, зробити висновки поки не пізно. Такі справи є в суді, зокрема я веду таку справу. Все тільки розпочинається. Чим закінчиться і як закінчиться – буде видно. Потім буде повідомлення з цього приводу офіційно», – сказав голова Южноукраїнського суду.

Олександр Савін також розповів, що зараз ведуться справи проти колаборантів з кваліфікацію визначеною Кримінальним Кодексом України, відповідно до статті 436 ч. 2. –  Виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]