Барометр Зеленський підписав закон, що передбачає відпустки для військових

Зеленський підписав закон, що передбачає відпустки для військових

Просмотров: 290
21 Грудня 2022, 19:18

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає можливість надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану.

Зеленський підписав закон, що передбачає відпустки для військових

Про це повідомляється  на сайті  Верховної Ради у середу, 21 грудня.

Зокрема, інформація про підписання закону міститься у картці законодавчого акта Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 закону України Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану (№8081) на сайті парламенту .

Закон передбачає, що:

  • у особливий період під час дії військового стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення;
  • кожну із зазначених відпусток може бути надано тривалістю не більше 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець;
  • частину щорічної основної відпустки може бути надано один раз протягом календарного року за одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Закон набирає чинності з дня після його опублікування.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]