Барометр В Южноукраїнську відкриють державний коледж ім. Петра Могили, – підписано меморандум

В Южноукраїнську відкриють державний коледж ім. Петра Могили, – підписано меморандум

Просмотров: 4275
21 Грудня 2022, 16:21

В п’ятницю, 16 грудня, у виконавчому комітеті Южноукраїнська відбувся круглий стілу між керівництвом міста та представниками Чорноморського національного університету імені Петра Могили.

У засіданні взяв участь Народний депутат України Артем Чорноморов, який підтримав ідею створення нового навчального закладу в Южноукраїнській громаді, запропонував звернути увагу на необхідність підготовки кадрів затребуваних спеціальностей та пообіцяв всебічну підтримку у розвитку державного коледжу ЧНУ імені Петра Могили у місті Южноукраїнську.

Під час засідання обговорено співпрацю між Южноукраїнською міською радою та Чорноморським національним університетом імені Петра Могили щодо організації відкриття державного коледжу в місті енергетиків.

Коледж може запрацювати вже в наступному навчальному році.

Секретар Южноукраїнської міської ради Олександр Акуленко акцентував увагу, що відкриття нового навчального закладу дасть змогу створенню нових робочих місць, залучення молоді до нашої громади та запевнив про всебічну підтримку від громади у відкритті та розвитку коледжу. 

Ректор ЧНУ імені Петра Могили Леонід Клименко презентував свій навчальний заклад та розповів про спеціальності, за якими навчають майбутніх випускників.

Заступник міського голови Сергій Горностай, який курує напрямок освіта сказав, що відкриттія коледжу, а згодом і університету цілком можливе та повідомив присутніх, що навчальна база фактично готова.

Голова депутатської комісії з комунальної власності Денис Кравченко додав, що з його боку буде всебічна підтримка відкриття коледжу.

Директор коледжу Світлана Савченко ознайомила присутніх з результатами анкетування, яке обговорювалось серед майбутніх студентів та їх батьків. З 16-ти запропонованих професій склали рейтинг, на підставі якого буде впроваджено лише п’ять спеціальностей.

За підсумками зустрічі секретар Южноукраїнської міської ради Олександр Акуленко та Ректор Чорноморського національного університету імені Петра Могили Леонід Клименко підписали Меморандумом про співпрацю та обговорити стратегію розвитку нового навчального закладу.

Після обговорень делегація направилися оглянути приміщення, де буде розміщений коледж. Це Навчально-виробничій комплекс, що біля ліцею №1 ім. Захисників Вітчизни.

Гості також завітали до міської багатопрофільної лікарні, де екскурсію для них провів директор Сергій Лупов. У перспективі на базі нашої лікарні можливо будуть займатися студенти коледжу по спеціальностям медичного профілю.

Тож, сподіваємося в наступному році новий навчальний заклад нашої громади відкриє свої двері першим абітурієнтам.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]