Барометр Консулу Литви повернули колекцію ікон, яку росіяни вкрали з його резиденції в Херсоні

Консулу Литви повернули колекцію ікон, яку росіяни вкрали з його резиденції в Херсоні

Просмотров: 181
21 Грудня 2022, 15:31

Почесному консулу Литовської республіки в Херсоні повернули старовинні ікони, які в нього вкрали росіяни під час окупації міста.

Як повідомила пресслужба СБУ, яка й знайшла викрадене, окупанти пограбували будинок іноземного дипломата у Херсоні ще на початку повномасштабного вторгнення і вивезли з його помешкання понад 120 старожитностей.

Ікони загарбники передали в приватну колекцію архімандрита місцевої єпархії УПЦ (МП), який після звільнення міста втік від правосуддя на окуповані території. Під час обшуків ікони, що належали литовському дипломату, знайшли на території Успенського собору.

Награбоване передали до собору під виглядом так званого “повернення” культурних цінностей за підтримки місцевих колаборантів з окупаційної адміністрації міста та перед камерами кремлівських пропагандистів.

Почесний консул подякував за роботу спецслужбі та оголосив про наміри передати старовинну колекцію херсонському художньому музею, який також був розграбований російськими військовими.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]