Барометр Скільки сьогодні ухилянтів в Україні

Скільки сьогодні ухилянтів в Україні

Просмотров: 340
21 Грудня 2022, 13:47

З початку повномасштабної війни в Україні проходять мобілізаційні заходи. Звісно, є також ті, хто намагається ухилитися від призову в армію.

Про це розповів під час брифінгу начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Він також уточнив, що є категорія громадян, яка ухиляється не тільки від проходження служби, а й від відвідування територіального центру укомплектування для уточнення військових облікових даних.

Однак, за словами Романа Горбача, ця кількість громадян не є значною.

– Їх не так багато на загальній масі всього населення. Тому індивідуально, якщо брати кожен випадок, то це, звичайно, проблема. Але у загальному масштабі великої проблеми у цьому нема, тому що у нас в принципі усе йде по плану, в межах похибки, – розповів він.

Також на брифінгу Роман Горбач зазначив, що після початку повномасштабного вторгнення росії мобілізація в Україні проходить постійно, щоденно та планово. Коригування ж може відбуватися лише в планах, адже їх прораховують наперед.

– Мобілізація – це дуже складна система і просто так, за результатами сьогоднішнього дня, ми не можемо призвати завтра більше людей. Все це враховані фактори і мобілізація проходить постійно, – сказав він.

Також він зазначив, що наразі немає особливостей проведення мобілізаційних заходів у різних регіонах України. Єдина особливість – наявність мобілізаційного ресурсу, тобто людей відповідних спеціальностей у регіонах.

Так, у кожному територіальному центрі комплектування ведеться військовий облік військовозобов’язаних та є база, де вказана статистика щодо мобілізаційного ресурсу, тобто людей відповідних спеціальностей. Відповідно до цього й визначається завдання щодо призову.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]