Барометр Україна отримала від США 2 млрд. доларів

Україна отримала від США 2 млрд. доларів

Просмотров: 190
20 Грудня 2022, 16:18

До державного бюджету надійшли грантові кошти від США у розмірі 2 млрд. доларів. 

Україна отримала від США 2 млрд. доларів

Про це  повідомив  Мінфін у вівторок, 20 грудня. 

“До державного бюджету України надійшли грантові кошти у розмірі 2 млрд доларів США з Цільового фонду Світового банку в рамках проекту Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що це вже другий транш від суми гранту загальним розміром 4,5 млрд. доларів. Кошти будуть спрямовані на забезпечення пенсійних виплат та зарплат працівникам цивільного захисту, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

“З перших днів злочинного вторгнення РФ в Україну Сполучені Штати підтримують нас за всіма можливими напрямами, у тому числі надаючи фінансову допомогу для держбюджету у формі грантів. Така допомога є надзвичайно важливою, адже не лише дозволяє зберегти можливість вчасно та в повному обсязі здійснювати пріоритетні соціальні платежі. , але ще й не збільшує подальшого боргового навантаження на держбюджет”, – заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Загалом після початку повномасштабного вторгнення РФ Україна отримала від США вже 12 млрд. доларів у формі грантів. Таким чином, США є найбільшим донором прямої бюджетної допомоги серед усіх країн-партнерів у 2022 році.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]