Барометр Ворог встановив рекорд із запусків Shahed, – ЗСУ

Ворог встановив рекорд із запусків Shahed, – ЗСУ

Просмотров: 330
20 Грудня 2022, 15:43

Напередодні Росія здійснила найбільший обстріл України іранськими дронами-камікадзе Shahed-136. Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу у вівторок, 20 грудня.

Ворог встановив рекорд із запусків Shahed, - ЗСУ

“Вчора, як відомо, день Святого Миколая. Рашисти привітали нас одним із найбільших “шахівних” обстрілів: за кількістю мають на увазі. 35 БПЛА ударних було випущено територією України”, – сказав Ігнат.

За його словами, за статистикою, таку кількість Shahed-136 ворог ще не випускав одночасно. Також це підтверджує здобуття нової партії іранських дронів – 250 штук, про що вже раніше говорив президент Володимир Зеленський.

“Після тривалої паузи маємо з 7 грудня 67 збитих БПЛА цього типу. Це лише збиті, ясна річ, що не все вдається збивати”, – додав Ігнат.

Також він зазначив, що ворог застосовує безпілотники наразі з іншої локації.

“Раніше це був Крим і Херсонська область, зараз точки запуску переміщені в краснодарський край (Східне узбережжя Азовського моря) – саме звідти летять “шахеди” нашою територією”, – сказав речник командування Повітряних сил.

Як повідомлялося, в ніч проти 19 грудня війська РФ атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Було пошкоджено низку інфраструктурних об’єктів. При цьому більшість дронів вдалося збити.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]