Барометр В Україну повернули підлітка, якого окупанти вивезли до РФ

В Україну повернули підлітка, якого окупанти вивезли до РФ

Просмотров: 193
20 Грудня 2022, 13:10

В Україну вдалося повернути неповнолітнього хлопця, якого загарбники вивезли із Донецької області до Росії.

В Україну повернули підлітка, якого окупанти вивезли до РФ

Про це  повідомив  у Facebook Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець.

“До Дня святого Миколая трапляються чудеса. Ось сьогодні таке диво трапилося і у 16-річного Сергія, який майже через вісім місяців повернувся до України після того, як його вивезли до Російської Федерації”, – написав він.

За словами Лубинця, хлопець жив поблизу Маріуполя, незадовго до війни втратив батьків, проте має сестру, а нині – ще й небайдужі співвітчизники, які готові йому допомагати.

Після захоплення росіянами рідного населеного пункту його, як і багатьох інших дітей, вивезли до Донецька, а згодом до Росії. Лубинець розповів, що дитячий омбудсман росіян Марія Львова-Бєлова, яка приїжджала для “милого спілкування” з дітьми на камеру пропагандистських ЗМІ, вирішила долю Сергія та інших вивезених українських дітей – усиновлення в російську родину.

Сім’я, в якій довелося бути хлопцеві, мала трьох своїх дітей і вже одного усиновленого. З новою “родиною” Сергій не розмовляв. На щастя, ставлення в тій сім’ї до нього було не жорстоким, проте весь час його не залишала думка про те, що він має повернутися на Батьківщину.

“Я просто навчався у коледжі, розмовляв із друзями, з якими там познайомився”, – розповів хлопець, який опановував там автомеханіку.

Допомога Сергій знайшов у Інтернеті.

“Я хочу повернутися з РФ в Україну”, – повідомлення, яке відправив Сергій в одному з чат-ботів та отримав відповідь, що йому в цьому допоможуть.

Вчора, 19 грудня, його зустріли на кордоні з Україною і він щасливий, що нарешті вдома.

На запитання, що відчув, коли перетнув кордон з Україною, Сергій зі щирою усмішкою відповів, що був дуже радий.

“Офіс омбудсмена України подбає про те, щоб наш патріот насамперед отримав належну психологічну допомогу та офіційного опікуна в особі сестри, за потреби – медичну допомогу, відновив навчання”, – написав Лубинець.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]