Барометр Загроза нового великого наступу: де і коли росіяни можуть піти в атаку

Загроза нового великого наступу: де і коли росіяни можуть піти в атаку

Просмотров: 495
19 Грудня 2022, 16:30

росія концентрує сили, щоб піти у новий повномасштабний наступ в Україні. У керівництві України вважають, що атаки окупантів очікується до кінця зими. Серед найнебезпечніших напрямів експерти називають північний та вказують на загрозу з білорусі.

ТСН.ua зібрав головні заяви влади та думки експертів про можливу атаку військ рф.

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю французьким ЗМІ заявив, що усвідомлює ймовірність настання військ росії у 2023 році, оскільки окупанти одержимі помстою.

“Ми можемо зрозуміти їхнє бажання помститися, це залишається їх одержимістю, їх бажанням напасти на нашу країну, окупувати нашу територію. Вони ніколи не відмовлялися від цього проекту, я вважаю. Але питання в тому, чи здатні вони на це? І чи здатні ми – Але я впевнений, що їхнє бажання досягти цього все ще є”, – розповів Зеленський.

Головнокомандувач ЗСУ  Валерій Залужний  попередив, що росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів і точно підуть у наступ – чи то на Донбасі, чи то з півдня, чи то з білорусі.

“Передусім важливо утримати цю лінію і не втратити позиції. Тому що звільнити території в десять-п’ятнадцять разів важче, ніж не здати. Тож наше завдання зараз — утриматися. Це наше стратегічне завдання”, – сказав головнокомандувач ЗСУ.

У свою чергу радник Офісу президента  Олексій Арестович  вважає, що великий наступ, який, ймовірно, росія планує на січень-лютий 2023 року, може стати для неї останнім.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]