Барометр МЗС рф погрожує Греції через плани надати ППО Україні

МЗС рф погрожує Греції через плани надати ППО Україні

Просмотров: 218
19 Грудня 2022, 15:47

Міністерство закордонних справ росії вдалось до погроз Греції після того, як грецька влада висловила готовність передати Україні зенітно-ракетні системи С-300 за умови розміщення на Криті американських комплексів Patriot.

Коментар з погрозами у понеділок розміщений на сайті МЗС рф, він оприлюднений від імені речниці міністерства Марії Захарової, повідомляє “Європейська правда”.

Захарова заявила, що плани про постачання Києву С-300 та інших засобів ППО є провокаційними та “відверто ворожими” щодо росії. Її заява дотримується традиційної пропагандистської лінії МЗС РФ, у якій містяться безпідставні звинувачення на адресу Києва.

“Офіційні Афіни не турбує, що, спрямовуючи озброєння в зону бойових дій, вони стають прямими співучасниками українських неонацистів, які ведуть злочинну війну проти мирного цивільного населення Донбасу, Запоріжжя та Херсонщини, зокрема численних етнічних греків, які проживають там”, – зазначила Захарова.

За словами речниці, потенційна передача Україні систем С300 стане “грубим порушенням” російсько-грецьких міжурядових угод про військово-технічне співробітництво та “неминуче матиме наслідки”.

“Поки ще не пізно, можна відмовитися від небезпечних задумів. Ще раз попереджаємо грецьке керівництво про відповідальність”, – заявила Захарова.

Минулого тижня міністр оборони Греції Ніколаос Панайотопулос заявив, що Афіни можуть передати Україні зенітно-ракетні комплекси С-300 в разі, якщо Сполучені Штати розмістять замість них на Криті свої ЗРК Patriot.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]