Барометр Зеленський зробив заяву про звільнення Криму

Зеленський зробив заяву про звільнення Криму

Просмотров: 452
18 Грудня 2022, 11:25

Військова операція зі звільнення тимчасово окупованого Криму від російських загарбників поки що не розпочалася. Але готовність і бажання це зробити вже зародились у думках українців, що дуже важливо.

Про це сказав президент Володимир Зеленський  в інтерв’ю  французьким телеканалам TF1 та LCI, оприлюдненому у неділю, 18 грудня.

“Сама операція ще не розпочалася. Коли вона почнеться, ви це точно почуєте. Я вважаю, що відвоювання Криму почалося в головах людей і це дуже важливо. У нашому внутрішньому бажанні, у єдності ставлення до цього. Не просто на словах Крим – це Україна “Треба бути готовими і йти. Ніхто просто так Крим не віддасть. Відвоювання завжди починається з суспільства: з бажання та готовності. Я вважаю, що початок є”, – заявив президент.

Відповідаючи на запитання, чи зможе президент провести свою відпустку в Криму влітку 2023 року, Зеленський відповів: “Влітку непоганий варіант там хороша погода”.

Також український лідер заявив, що якщо президент Росії Володимир Путін захоче застосувати ядерну зброю – він її застосує, незважаючи на те, які кроки робитиме Україна.

“Якщо Путін вирішить у якийсь момент застосовувати ядерну зброю, це не залежить від того, чи хоче Зеленський забрати наш Крим”, – сказав президент.

Він наголосив, що тут питання не в морі, і це не пов’язано з кроками України.

Путін, якщо хоче застосувати ядерну зброю, він її застосує. Так само, як він обіцяв Макрону, Меркель, що не буде повномасштабного вторгнення в Україну, передайте Зеленському, США, я (Путін – ред.) просто хочу, щоб ми домовилися про Донбас, Мінськ тощо. Просто не можна вірити людям, які щось говорять, а діють так, як вони вирішили особисто, – зазначив Зеленський.

Президент зазначив, що “Путін – це не та людина, яка прямо щось робить”. “Він діє так, як вигідно йому”, – додав глава української держави.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]