Барометр Переоформлення субсидій на опалювальний сезон в Україні: кому потрібно поспішати

Переоформлення субсидій на опалювальний сезон в Україні: кому потрібно поспішати

Просмотров: 274
18 Грудня 2022, 08:10

В Україні, починаючи з 1 грудня 2022 року, призначенням житлових субсидій займається Пенсійний фонд України.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Іншими словами, Пенсійний фонд України отримали повноваження від Міністерства соціальної політики. Багато потенційних субсидіантів цікавляться питанням – чи потрібно подавати документи на переоформлення пільг.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Соціальної інформаційної платформи.

У зв’язку з нововведенням у процесі оформлення субсидій деякі отримувачі допомоги замислилися про те, що можуть втратити виплати на оплату комуналки, якщо не переоформлюватись у Пенсійному фонді. Втім, це не так, насправді тим, хто раніше отримував субсидії, жодних документів повторно подавати не потрібно.

Водночас до ПФУ дійсно потрібно звернутися, якщо відбулися зміни, що впливають на отримання допомоги, наприклад, змінився розмір доходу сім’ї чи її склад.

Українці, які тільки планують оформити субсидії, потрібно звернутися до органів ПФУ або подати заявку онлайн через веб-портал ПФУ, мобільний додаток Пенсійного фонду або веб-портал “Дія”.

Водночас, субсидію можна, як і раніше, оформити через ЦНАП або уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]