Барометр “Мені не потрібні ще сотні тисяч”: Залужний розповів про мобілізацію в Україні

“Мені не потрібні ще сотні тисяч”: Залужний розповів про мобілізацію в Україні

Просмотров: 716
15 Грудня 2022, 16:28

В українських Силах оборони вистачає солдатів, проте Україна потребує збільшення постачання боєприпасів, техніки та засобів протиповітряної оборони.

Про це в інтерв’ю The Economist заявив головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

“Ми її (мобілізацію – ред.) вже проводимо, як є. У нас достатньо людей, і я чітко бачу, що маю. Мені досить. Мені не потрібні ще сотні тисяч”, – зазначив він.

Водночас генерал наголосив, що Україні потрібна військова техніка та боєприпаси.

“Нам потрібні танки, потрібні БТРи, БМП. І боєприпаси нам потрібні. Зауважте, я зараз не говорю про (винищувача — ред.. ) F-16″, – підкреслив головнокомандувач.

Залужний додав, що російські війська адаптувалися до Україною застосування реактивних систем залпового вогню HIMARS.

“Вони відійшли на відстань, яку HIMARS не може досягти. А далі у нас нічого немає”, – констатував генерал.

За його словами, коефіцієнт ефективності української протиповітряної оборони зараз становить 0,76, що враховують російські війська, плануючи свої ракетні атаки.

Це означає, що замість 76 ракет вони запускають 100. А 24 проходять та досягають мети. А що дві ракети роблять із електростанцією? Два роки не працюватиме. Так що її (протиповітряну оборону – ред.. ) треба будувати”, – зазначив Валерій Залужний.

“Фахівці НАТО знають все, абсолютно все, до дрібниць. Розрахунки зроблені і, дякувати Богу, все зрушило з місця. У нас вже є деякі NASAMS (норвезько-американські системи протиповітряної оборони – ред.). ). IRIS-T (німецька система протиповітряної оборони – ред.) вже використовується. Недостатньо, але небагато. Їх просто треба нарощувати. Нам потрібні десятки таких”, – наголосив військовий.

Головнокомандувач ЗСУ додав, що Україні не вистачає снарядів для артилерії, що ускладнює планування великих військових операцій. Відтак Україна потребує більшої військової допомоги, щоб вистояти у війні з росією

“Я знаю, що можу перемогти цього ворога. Але мені потрібні ресурси. Мені потрібні 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць. Тоді, гадаю, цілком реально вийти на рубежі 23 лютого. Але двома бригадами – я не зможу. Я отримую те, що отримую, але це менше ніж те, що мені потрібно. Ще не час звертатися до українських солдатів так, як звертався Маннергейм до фінських солдатів. Ми можемо і маємо повернути набагато більше території”, – підсумував Валерій Залужний.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]