Барометр СБУ затримала одесита, який мав “тісні зв’язки” з ПВК “Вагнер”

СБУ затримала одесита, який мав “тісні зв’язки” з ПВК “Вагнер”

Просмотров: 330
13 Грудня 2022, 13:30

Служба безпеки України затримала в Одесі чоловіка, який передав спецслужбам рф дані для ударів по береговій лінії, а також мав “тісні зв’язки” з ПВК “Вагнер” та підшукував людей для диверсій на Одещині.

Джерело: пресслужба СБУ, пресслужба Одеської обласної прокуратури, пресслужба Офісу генерального прокурора 

Деталі: За інформацією слідства, російські спецслужби завербували місцевого жителя після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору спецслужб росії він потрапив, бо в соцмережах виправдовував воєнні злочини рф та підтримував напад на Україну.

СБУ повідомляє, що чоловік збирав розвіддані про бойові позиції ЗСУ на території Одеси, зокрема місця дислокації та особливості маскування підрозділів берегової оборони. Крім того, він намагався встановити орієнтовну кількість особового складу, озброєння та військової техніки, залучених до захисту прибережної зони.

Для збору інформації чоловік особисто виходив на “місцевість”, приховано спостерігав за українськими об’єктами та проводив фотофіксацію. Отримані дані він надсилав через анонімні Telegram-канали та меседжери у вигляді міток на електронних картах з детальним описом прилеглої території. Інформацію була потрібна спецслужбам рф для ракетних ударів по міській інфраструктурі.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]