Барометр Кабмін доручив Міноборони переробляти знищену техніку рф на металобрухт

Кабмін доручив Міноборони переробляти знищену техніку рф на металобрухт

Просмотров: 352
13 Грудня 2022, 10:17

Кабінет міністрів доручив Міністерству оборони відновлювати трофейну військову техніку рф для подальшого використання військовими частинами або переробляти на металобрухт, якщо відновлення є неможливим.

Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряду №1121 від 9 грудня.

Урядовці також доручили міністерствам, іншим центральним та місцевим органам виконавчої влади за участю державних органів невідкладно інформувати міністерство оборони про знайдені зразки військової техніки рф.

Міністерство оборони, згідно до документу, має, серед іншого, забезпечити транспортування та закріплення за військовими частинами трофейної військової техніки.

Крім цього військовому відомству доручено здійснити такі заходи:

відновлення зразків військової техніки для подальшого використання за цільовим та функціональним призначенням;

вилучення придатних складових частин зразків військової техніки (вузли, агрегати, блоки, окремі комплектувальні вироби, прилади, деталі, елементи тощо), які можуть бути використані для ремонту озброєння, військової та спеціальної техніки;

передачі для використання як музейних предметів або для організації виставок зразків військової техніки за пропозиціями Міністерства культури та інформаційної політики, органів місцевого самоврядування за умови переміщення таких зразків та попереднього проведення комплексу робіт, у результаті яких вони втратять боєздатність і не зможуть використовуватися за функціональним призначенням, за рахунок коштів таких органів;

переробки зразків військової техніки з метою отримання металобрухту, якщо їх відновлення технічно неможливе або економічно недоцільне і не планується використання таких зразків як музейних предметів та для організації виставок.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]