Барометр Джонсон заявив, що війну росії проти України потрібно закінчити у 2023 році, інакше вона дуже дорого обійдеться Заходу

Джонсон заявив, що війну росії проти України потрібно закінчити у 2023 році, інакше вона дуже дорого обійдеться Заходу

Просмотров: 269
11 Грудня 2022, 18:53

Чим довша російська війна проти України триває, тим дорожчою вона стає. Тому Заходу потрібно зробити логічний висновок та збільшити постачання зброї української армії.

Про це пише колишній прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон у статті для Wall Street Journal.

«Мені байдуже, як часто мені доведеться це повторювати: війна в Україні може закінчитися лише поразкою Володимира Путіна. Російські сили слід витіснити до фактичних кордонів на 24 лютого. Володимир Зеленський чи український народ не можуть погодитись на інший результат після звірств, які вони пережили. Немає угоди про обмін миру на територію, яку можна було б укласти, навіть якби Путін пропонував щось подібне і навіть якби йому можна було довіряти, а це не так», – пише Джонсон.

Він зазначає, що оскільки є лише один спосіб закінчити війну, тоді питання полягає в тому, як швидко Захід зробить неминучий висновок. Колишній прем’єр-міністр Британії наголошує, що на користь усіх, включаючи росіян, щоб завіса провальної авантюри Путіна нарешті опустилася. І це має статися не 2025-го, не 2024-го, а 2023 року.

Джонсон зазначає, що загрозливі наслідки самовдоволеного затягування дуже серйозні. Він вказує на те, що для всіх, хто покладався на постачання російського газу, нинішня зима буде дуже важкою. Хоча завдяки нагромадженню запасів у сховищах Європа зможе пережити холодні місяці.

«Але більшою проблемою буде наступна зима на рубежі 2023-2024 років, коли ці запаси будуть вичерпані, а поповнити їх буде важче. Нещодавно здані нові термінали для скрапленого газу ще не запрацюють. Деякі європейські країни намагаються швидко збудувати нові вітрові електростанції в морі, але вони теж не будуть готові. І ми точно не матимемо більше цивільних ядерних реакторів. Ми справді збираємося чекати, залишивши все на самоплив, поки Путін отримає перевагу?», – пише Джонсон.

Він закликає Захід терміново з’ясувати, що він ще може зробити, щоб допомогти Україні досягти своїх військових цілей чи хоча б вигнати росіян із усіх територій, на які вони вторглися цього року. Це єдина можлива підстава, на якій можна вести розмови про майбутнє. Колишній прем’єр Британії зазначає, що в українців вистачить сміливості для того, щоб досягти успіху. Все, що їм потрібне – це техніка.

Джонсон зазначає американський внесок. США передали військову допомогу на 17 мільярдів доларів Допомога Великобританії становила 2,3 мільярда фунтів стерлінгів. Інші країни також долучилися до зусиль.

«Я знаю, ці витрати дуже болючі за часів фіскальної напруги. Але час – це гроші. І що довше це триває, то більше ми заплатимо у формі військової допомоги. Тому давайте розділимо тягар та прискоримо рішення», – закликає Джонсон.

На його думку, перш за все Києву потрібен захист від повітряних атак. Знадобляться безпілотники для виявлення місць, звідки ворог запускає свої дрони та ракети, а також протиповітряні ракети, щоб збивати такі цілі. Джонсон нагадує, що безпілотники Росії мають такі самі двигуни, як мопеди Vespa.

«Тому літаки для їх знищення не обов’язково повинні бути швидкими. Як сказав мені один українець: «Винищувачів Spitfire вистачить». У Великій Британії ми більше не випускаємо Spitfire, але у багатьох країн є літаки, здатні впоратися із завданням», – йдеться у статті.

Джонсон також наголошує на тому, що російська армія почала використовувати ракети, призначені для ядерних боєголовок. Але їх запускають із звичайним зарядом. Колишній прем’єр Британії припускає, що це може говорити про те, що в Росії закінчуються ракети та безпілотники.

« е тільки здогад, але ми не можемо дозволити собі чекати, поки це з’ясується напевно. Колишній радник президента США з національної безпеки Герберт МакМакстер нещодавно сказав мені, що українці мають бути здатні збивати не лише стріли, а й лучника. Їм потрібні далекобійні системи, такі як ATACMS, які дозволять їм завдавати ударів по місцях запусків. Також їм потрібні броньовані машини та танки, щоб швидше звільняти території», – зазначає Джонсон.

«Мені відомо про нудний контраргумент, що посилення постачання в Україну може призвести до ескалації. Ми не сміємо ризикувати «штовхнути російського ведмедя». Але після року, протягом якого тривав цей огидний конфлікт, ми бачимо, що це повна нісенітниця», – додає він.

На думку Джонсона, Путін добре знає, що він не може використовувати ядерну зброю чи іншу зброю масового знищення. Тому що йому відомо, якими будуть наслідки. Більше того, колишній британський прем’єр вважає, що саме російський автократ боїться ескалації. І не НАТО «спровокував» його на вторгнення, а десятиліття західної млявості та нерішучості щодо статусу України підштовхнули агресора зробити велику помилку. Джонсон зазначає, що з лютого Захід демонстрував злагодженість та єдність. І зараз йому потрібно бути сильнішими і рішучими.

«Все йде до одного. Заради всього світу давайте допоможемо мужнім українцям закінчити роботу. І що швидше, то краще», – закликає Джонсон.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]