Барометр У Мінекономіки розповіли, що буде з курсом долара до Нового року

У Мінекономіки розповіли, що буде з курсом долара до Нового року

Просмотров: 393
11 Грудня 2022, 09:45

Економіка України переживає дуже складні часи, але, незважаючи на це, курс гривні тримається досить стабільно. 

У Мінекономіки розповіли, що буде з курсом долара до Нового року

Чи може щось зміниться до Нового року, розповів перший заступник міністра Денис Кудін під час дискусії Центру економічної стратегії,  повідомляє  прес-служба Міністерства економіки.

Початок повномасштабної війни спровокував різкий обвал ВВП України, але зараз економіка країни починає поступово оживати. Серйозні складнощі принесли і атаки російських окупантів з енергетичної інфраструктури, але незважаючи на це, економіка залишається життєздатною, але разом з тим – досить вразливою.

У Міністерстві економіки прогнозують, що найближчим часом до Нового року включно курс гривні до долара не зміниться. Втім, девальвація національної валюти неминуча і очікується вже наступного року.

Денис Кудін розповів, що ситуація зі знеціненням гривні у 2023 році залежатиме від обсягів фінансової допомоги країн-партнерів та монетарної політики НБУ. Втім, згідно з прогнозом, закладеним до бюджету наступного року, середньорічний курс долара становитиме 42,2 гривні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]