Барометр В Одесі повідомили про підозру трьом заступникам мера Труханова

В Одесі повідомили про підозру трьом заступникам мера Труханова

Просмотров: 442
9 Грудня 2022, 18:06

Трьом заступникам міського голови Одеси Геннадія Труханова повідомили про підозру в участі у злочинній організації – таку підозру з 5 грудня повідомили вже шістьом особам, включаючи Бориса Кауфмана та Олександра Грановського.

Джерело: НАБУ

Деталі: Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура України повідомили про підозру ще трьом учасникам злочинної організації в Одесі: 

  •  першому заступнику міського голови Одеси (ч. 3 ст. 255, ч. 4 ст. 368 КК України);
  •  виконувачу обов’язки заступника міського голови Одеси – керівника апарату виконавчого комітету Одеської міськради (ч. 3 ст. 255, ч. 4 ст. 368 КК України);
  •  заступниці міського голови Одеси (ч. 3 ст. 255, ч. 3 ст. 368 КК України).

Оскільки місцезнаходження першого заступника міського голови Одеси наразі не відомо, про підозру йому повідомили заочно (в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України).

Слідство встановило, що восени 2021 року після викриття НАБУ та САП злочинної організації (далі – ЗО), що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з’явилася нова. 

Ця ЗО взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. 

Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори ЗО налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]