Барометр На Миколаївщині затримали жительку Снігурівки: її підозрюють у колабораціонізмі та роботі на окупантів

На Миколаївщині затримали жительку Снігурівки: її підозрюють у колабораціонізмі та роботі на окупантів

Просмотров: 397
5 Грудня 2022, 14:15

Служба безпеки України затримала жительку міста Снігурівка, яку підозрюють у співпраці з російськими військами. За версією слідства, жінка обіймала посаду так званої керівниці відділку житлово-комунального господарства окупаційної адміністрації міста.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За інформацією правоохоронців, на посаді жінка здійснювала облік місцевого житлового фонду, насамперед його технічний стан і побутові умови. Таким чином вона визначала придатність будівель до розквартирування військових Російської Федерації та працівників окупаційної адміністрації.

“Також вона контролювала кошторис витрат на відновлення інфраструктурних споруд, які ворог використовував для базування власних підрозділів. Серед таких об’єктів були житлові будинки місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну українській владі територію”, — йдеться у повідомленні.

Після деокупації Снігурівки 10 листопада підозрювана намагалась переховуватись від правоохоронців. Попри це, співробітники Служби безпеки встановили її місцеперебування та затримали.

“Жінці повідомлено про підозру за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України — колабораційна діяльність. Санкція статті передбачає до десяти років ув’язнення”, — повідомили в СБУ.

Станом на 5 грудня вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють обставини.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]