Барометр Міграційна служба видала перше посвідчення на повернення в Україну для депортованих до рф

Міграційна служба видала перше посвідчення на повернення в Україну для депортованих до рф

Просмотров: 461
2 Грудня 2022, 08:47

Працівники Державної міграційної служби у четвер у рамках експериментального проєкту оформили перше посвідчення на повернення в Україну особи, яку примусово вивезли до рф.

Джерело: МВС УкраїниДМС

Деталі: У міністерстві зазначають, що внаслідок повномасштабного вторгнення рф понад один мільйон українців були депортовані з окупованих територій. У цих людей було вилучено, викрадено або знищено документи, які посвідчують їх особу і підтверджують належність до громадянства України.

Дослівно: “Тому українці, рідні яких втратили українські документи, стали заручниками та були насильно вивезені на територію держави-агресора, можуть звернутися до територіального органу ДМС і оформити своїм рідним посвідчення на повернення в Україну.

Оформлення посвідчення є безоплатним та здійснюється протягом п’яти робочих днів із дня подання заяви-анкети встановленого зразка. Термін дії документа – до 3 місяців”.

Більше деталей: Як повідомляється на сайті ДМС, постанову Кабміну про затвердження порядку реалізації експериментального проєкту щодо оформлення і видачі посвідчення особи на повернення в Україну було прийнято 21 жовтня 2022 року.

Порядком передбачено, що оформлення та передача посвідчень на повернення в Україну для осіб, які примусово були вивезені на територію держави-агресора і втратили свої документи, може здійснюватися без їхньої особистої присутності, а лише за зверненням їх близьких осіб, законних представників або Мінреінтеграції.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]