Барометр Суд дав дозвіл на заочний судовий розгляд справи щодо держзради Медведчука

Суд дав дозвіл на заочний судовий розгляд справи щодо держзради Медведчука

Просмотров: 213
23 Листопада 2022, 13:54

Личаківський районний суд Львова надав дозвіл на спеціальне судове провадження щодо народного депутата України Віктора Медведчука, обвинуваченого у державній зраді та переданого російській стороні за процедурою обміну.

– За клопотанням прокурорів Офісу генерального прокурора колегія суддів Личаківського районного суду м. Львова розпочала спеціальне судове провадження щодо народного депутата України, який є представником забороненої політичної партії та обвинувачується у скоєнні державної зради та незакінченому замаху на розграбування національних цінностей на окупованій території (ч.2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 КК України), – повідомили в Офісі генпрокурора.

У відомстві зазначили, що спеціальний судовий розгляд здійснюється за відсутності обвинуваченого (in absentia).

– Судовий розгляд обвинувального акта у справі відбуватиметься в закритому судовому засіданні, щоб уникнути розголошення таємниці, що охороняється законом, – уточнили в Офісі генпрокурора.

Щодо іншого кримінального провадження, так званої вугільної справи, то, як пояснили у прокуратурі, за клопотанням прокурорів суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування за підозрою народного депутата у скоєнні державної зради та сприянні діяльності терористичної організації (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст.111, ч. 2 ст., 28 ч. 1 ст.258-3 КК України).

Раніше Віктору Медведчуку було повідомлено про підозру за ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.258-3 (сприяння терористичній організації) та ч.1 ст.438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України. У квітні 2022 року його було заарештовано, а у вересні Медведчука обміняли на українських військових, які перебували в російському полоні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]