Барометр Колишній глава Бундестагу визнав помилки у політиці щодо росії

Колишній глава Бундестагу визнав помилки у політиці щодо росії

Просмотров: 329
18 Листопада 2022, 14:34

Колишній спікер Бундестагу та ексміністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле визнав минулі помилки у відносинах з росією. 

Про це він сказав у інтерв’ю виданню Handelsblatt.

На запитання, чи сердиться він на себе через допущені помилки, політик-мастодонт відповів, що “ми не хотіли цього бачити”.

Працюючи міністром внутрішніх справ, згадує Шойбле, він обговорював зі своїм російським колегою те, як можна було разом боротися з ісламістським терором. 

– Я міг би подивитися, що робить росія у чечні. Або послухати тодішнього президента Польщі Леха Качинського. Після нападу росії на Грузію він попередив: Спочатку йде Грузія, потім Україна, Молдова, потім країни Балтії, а потім Польща. Він мав рацію, – сказав Шойбле.

Говорячи про колишню канцлерку Ангелу Меркель, Шойбле зазначив: примітно, що навіть зараз щодо росії вона не може сказати, що ми допустили помилки..

Коли його запитали, чи завершений його список великих канцлерів, що включає Конрада Аденауера, Віллі Брандта та Гельмута Коля, Шойбле відповів: “На цей момент так. Чи буде пані Меркель зарахована до великих канцлерів, можливо, ще зарано, щоб робити остаточні висновки”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]