Барометр Борг Южноукраїнській громаді 685 тисяч за не сплату оренди за землю

Борг Южноукраїнській громаді 685 тисяч за не сплату оренди за землю

Просмотров: 4321
18 Листопада 2022, 14:51

В Южноукраїнській міській раді під головуванням заступника міського голови Сергія Горностая відбулось засідання комісії з визначення і відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам.

Участь в роботі комісії взяли депутати Южноукраїнської міської ради Олесандр Жебет та Лідія Паламарчук, працівники виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради.

На засіданні було розглянуто 6 питань щодо використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів на території Южноукраїнської міської територіальної громади.

– “Нажаль, відомі підприємці нашого міста відмовляються сплачувати за оренду землі. Загальна сума на шість суб’єктів складає 685 тисяч. Жоден з них на засідання комісії не з’явився, хоча ми надсилали всім запрошення. Вирішили надати їм термін строком 1 місяць щоб вони добровільно сплатили борги. Інакше прокуратура та суд”, – зазначив Сергій Горностай.

З урахуванням обставин використання земельних ділянок комунальної власності, в межах строку позовної давності комісія визначила розмір збитків заподіяних землекористувачами Южноукраїнській міській раді у вигляді неодержаних доходів (орендної плати за землю) за час фактичного користування земельними ділянками, встановлено місячний термін для добровільного відшкодування збитків для врегулювання зазначеного питання в досудовому порядку на загальну суму 684 759 грн.97 коп. (шістсот вісімдесят чотири тисячі сімсот п’ятдесят дев’ять гривень 97 коп.).

У разі несплати збитків після спливу терміну для добровільного відшкодування передати документи до правоохоронних органів та суду для вчинення подальших дій.

Звертаємо увагу всіх землекористувачів, які мають нерухоме майно, але не оформили договірні відносини, на вимоги статті 14.1.147 Податкового кодексу України та статей 120, 123 Земельного кодексу України, де прямо визначено, що у разі оформлення права власності або права користування (оренди) на нерухоме майно, з урахуванням принципу платності використання землі, суб’єкт господарювання має вчиняти дії, спрямовані на оформлення права користування земельною ділянкою під об’єкт нерухомості на умовах оренди.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]