Барометр На Миколаївщині жителі ховали рідних у дворах свого житла: необхідна ексгумація

На Миколаївщині жителі ховали рідних у дворах свого житла: необхідна ексгумація

Просмотров: 561
14 Листопада 2022, 11:52

У селах Шевченківській громаді Миколаївської області з’ясовуватимуть, хто саме був похований просто у дворах свого житла.

Про це повідомив голова Шевченківської територіальної громади Олег Пилипенко « Радіо Свобода ».

Він додав, що мешканці тих населених пунктів, які повністю знищені, здебільшого виїхали. При цьому не всі встигли врятуватись.

– Загиблі серед цивільного населення ми мали. Люди гинули, їх ховали. Зараз буде складна процедура, тому що вона поки що повністю не відпрацьована – це ексгумація людини, тому що їх ховали у дворах і потім встановлення факту смерті конкретної людини, відповідні служби цим займатимуться» , – пояснив він.

Голова Шевченківської громади повідомив, що багато хто з тих, кого доводилося ховати у дворах під час окупації – люди похилого віку.

Він додав, що не зрозуміло й того, хто похований на цвинтарях: ними були прильоти зі ствольної артилерії, систем залпового вогню, тому дерев’яні хрести вигоріли, пам’ятники розбиті.

– Тобто потім буде ще процедура встановлення того, хто і де похований , – зазначив він.

Нагадаємо, що зараз люди вже сьогодні почали повертатися населені пункти, що перебували на лінії фронту в Миколаївській області, сподіваючись побачити вцілілі будинки .

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]