Барометр Лідери G20 засудять застосування або погрози застосування ядерної зброї – ЗМІ

Лідери G20 засудять застосування або погрози застосування ядерної зброї – ЗМІ

Просмотров: 207
11 Листопада 2022, 17:39

Лідери 20 найбільших економік світу наступного тижня засудять застосування або будь-які погрози застосування ядерної зброї.

Про це, як пише “Європейська правда”, йдеться у попередньому проєкті заяви G20, з яким ознайомилося агентство Reuters.

Лідери G20 зустрічаються в Індонезії 15-16 листопада, і російське вторгнення в Україну буде головним питанням їхнього порядку денного.

“Багато членів рішуче засудили незаконну, невиправдану і неспровоковану агресивну війну Росії проти України і закликали її негайно припинити війну”, – йдеться в проєкті, який може змінитися і потребуватиме схвалення москви для досягнення одностайності.

“Застосування або загроза застосування ядерної зброї є неприйнятною”, – сказано в документі.

Занепокоєння щодо можливої ядерної ескалації під час війни росії в Україні зросло після двох виступів президента владіміра путіна, в яких він вказав, що в разі необхідності застосує таку зброю для захисту Росії.

Згідно з проєктом, багато членів G20 також вважають, що вторгнення “стримує зростання, збільшує інфляцію, порушує ланцюги поставок, посилює енергетичну та продовольчу небезпеку і підвищує ризики для фінансової стабільності”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]