Барометр Люди, ви ж не свині. Частина 2. В Южноукраїнській громаді вивозять сміття

Люди, ви ж не свині. Частина 2. В Южноукраїнській громаді вивозять сміття

Просмотров: 1714
11 Листопада 2022, 09:29

На початку тижня в Южноукраїнській громаді проведено чергове прибирання місця накопичення будівельних відходів.

На цей раз вздовж виїзду з Садівничого товариства «Бузьке» в бік с. Бузьке. За підсумками було прибрано 15 кубічних метрів сміття.

Робота з вирішення питання стосовно ліквідації зазначеного місця накопичення відходів проводилась відділом екології, охорони навколишнього природного середовища та земельних відносин під керівництвом заступника міського голови Сергія Горностая, за результатами комісійних обстежень території громади.

За підсумками проведеної роботи було виявлено власника відходів, силами якого і було проведено ліквідацію місця накопичення у повному обсязі.

За словами Сергія Горностая порушників природоохоронного законодавства чекає великий штраф.

– “Нагадую, що недотримання природоохоронного законодавства карається законом. Штрафи за порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення для громадян складають від 340  до 1360  – для громадян, від 850 до 1700 – для суб’єктів підприємницької діяльності, а за ККУ від 17,0 до 51,0 тис. грн.

Звертаємо увагу населення смт. Бузьке, хто має змогу власним транспортом вивозити пакети зі сміттям у посадки та лісополоси, що оплатити централізований вивіз відходів міським комунальним підприємством – значно дешевше (23,6 грн) та простіше (діє графік вивозу), ніж направляти кошти на ліквідацію масштабних місць накопичення сміття, які можна було б залучити для благоустрою громади”, – зазначив Сергій Горностай.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]