Барометр Вашингтон більше не визнає росію країною із ринковою економікою, — ЗМІ

Вашингтон більше не визнає росію країною із ринковою економікою, — ЗМІ

Просмотров: 148
11 Листопада 2022, 08:18

У Міністерстві торгівлі Сполучених Штатів Америки заявили про позбавлення росії статусу країни з ринковою економікою.

Про це пише Financial Post.

У публікації йдеться про те, що в результаті цього рішення, обмеження нарахувань антидемпінгових мит на російську імпортну продукцію буде знято.

Зазначається, що статус держави з ринковою економікою росія отримала США рівно двадцять років тому. Цей крок мав велике значення для подальшої інтеграції рф у світову торгівлю.

За даними США, російська економіка більше не може повною мірою вважатися ринковою через “широке” втручання в неї російських політиків. У Міністерстві торгівлі зазначають, що сьогодні рф не може об’єктивно оцінити імпорт своїх товарів до США.

– Це рішення дає Сполученим Штатам можливість застосувати всю силу антидемпінгового законодавства США для усунення ринкових спотворень, спричинених посиленням втручання російського уряду в їхню економіку, — заявили в міністерстві.

Автори публікації також наголошують, що надання російської федерації статусу країни з ринковою економікою посприяло вступу країни до Світової організації торгівлі у 2012 році.

У 2021 році американська сторона заявляла, що росія має право оскаржити рішення Сполучених Штатів про виключення РФ зі Світової організації торгівлі. Однак після повномасштабного вторгнення армії рф на територію України позиція США стосовно кремля дещо змінилася.

У Вашингтоні ввели стосовно росії цілу низку санкцій, частково відрізавши країну від світової економіки. Услід за цим багато західних компаній добровільно пішли з російського ринку на знак солідарності з Україною.

Про руйнівний вплив санкцій на російську економіку згадувала голова центробанку рф ельвіра набіулліна. На її думку, росії не вдасться уникнути згубних наслідків економічної ізоляції.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]