Барометр Правоохоронці викрили ще три схеми переправлення ухилістів за кордон

Правоохоронці викрили ще три схеми переправлення ухилістів за кордон

Просмотров: 168
10 Листопада 2022, 18:12

Служба безпеки України усунула ще три схеми переправлення ухилістів за кордон. Про це повідомляється на сайті спецслужби у четвер, 10 листопада.

Внаслідок спецоперації в кількох областях України затримано шістьох організаторів нелегальних “трафіків”. За гроші вони пропонували потенційним призовникам приховано виїхати за межі нашої держави під виглядом учасників волонтерського руху. Вартість таких послуг складала від $1,5 до $8 тис. з клієнта.

“У Києві нейтралізовано злочинне угруповання, яке “оформляло” ухилістів як перевізників гуманітарної допомоги. І через фіктивну благодійну організацію вносили недостовірні відомості до електронної системи “Шлях”, – йдеться у повідомленні.

Ще один канал нелегальної міграції блоковано на Житомирщині. Місцевий бізнесмен гарантував чоловікам “путівку до ЄС” у вигляді водіїв міжнародних рейсів.

А в Чернівцях викрито злочинну групу, яка намагалася переправляти потенційних призовників в обхід КПП через так звану “зеленку”.

Усіх злочинних схем було вчасно викрито, а їх організаторів затримано. П’ятьом фігурантам вже повідомлено про підозру за статтею про незаконне переправлення громадян через держкордон (ч.3 ст.332 КК України). Двом з них уже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]