Барометр CNN: РФ готувалася випробувати нову ядерну торпеду, але щось пішло не так

CNN: РФ готувалася випробувати нову ядерну торпеду, але щось пішло не так

Просмотров: 279
10 Листопада 2022, 18:03

В останні тижні США спостерігали, як російські військові кораблі готуються до можливого випробування нової ядерної торпеди.

Про це повідомляє CNN із посиланням на високопоставленого американського чиновника.

Серед суден, які брали участь у підготовці, був підводний човен з крилатими ракетами «Білгород», модифікований для спеціальних операцій, здатний запускати безпілотні підводні апарати, зокрема ядерну торпеду «Посейдон».

Минулого тижня було помічено, як судна залишають зону випробувань в Арктичному морі та прямують назад у порт, не провівши випробування. У США вважають, що росіяни могли мати справу з технічними труднощами.

«Це можна розглядати як частину загальної картини, коли Росія відправляє в Україну погано навчені та недостатньо оснащені війська. російська військова промисловість переживає важкі часи, і ми також бачимо, що санкції Заходу щодо високотехнологічних військових товарів мають ефект і повинні продовжуватися», – сказав телеканалу західний дипломат.

Представники США заявили, що росія може спробувати випробувати торпеду ще раз, але слід зазначити, що води у районі випробувань незабаром почнуть замерзати, що обмежить вікно для операцій.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]