Барометр Померла у приймальному відділенні: на Сумщині судитимуть медиків, які відмовилися госпіталізувати літню жінку

Померла у приймальному відділенні: на Сумщині судитимуть медиків, які відмовилися госпіталізувати літню жінку

Просмотров: 531
10 Листопада 2022, 08:37

На Сумщині двоє лікарів відмовилися госпіталізувати 78-річну жінку у критичному стані, що призвело до смерті пацієнтки.

Про це повідомили у поліції Сумської області.

19 квітня 2020 року “швидка” доставила жінку у Сумський медичний клінічний центр інфекційних хвороб з підозрою на пневмонію.

“Пацієнтку оглянула лікар-інфекціоніст, яка також провела експрес-тест на COVID-19. Лікар виключила інфекційне захворювання, після чого виписала направлення для подальшої госпіталізації хворої, оскільки рівень цукру в крові пацієнтки був критично високим”, – кажуть у поліції.

Однак лікар-терапевт не впустив медиків з хворою у приймальне відділення та в грубій формі став вимагати від колег везти хвору в інше відділення і заявив, що не довіряє результатам тесту на коронавірусну хворобу.

Медики “швидкої” повезли жінку в обласну лікарню, про що попередньо повідомили персонал та розповіли про критичний стан пацієнтки.

Однак двері до приймального відділення були зачинені, а через 10 хвилин вийшов лікар-анестезіолог, який також відмовився госпіталізувати стареньку, посилаючись на карантинні обмеження.

Пацієнтку перемістили у приймальне відділення, де вона померла, а лікарі “швидкої” викликали поліцію. З’ясувалося, що смерть пацієнтки настала внаслідок ускладнень, зумовлених запальним процесом в нирках на фоні цукрового діабету.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом неналежного виконання медиками своїх професійних обов’язків, що спричинило смерть хворої (ч. 1 ст. 140 КК України), провела розслідування та направила обвинувальний акт до суду.

Лікаря-терапевта та лікаря-анестезіолога, які відмовились госпіталізувати літню жінку у критичному стані, судитимуть.

Нагадаємо, у Києві судитимуть акушера-гінеколога, якого звинувачують у смерті новонародженої дитини.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]